Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Norce, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet.

878 results

Vårt sanne klimaavtrykk

Vårt sanne klimaavtrykk Anonymous (ikke bekreftet) ons, 07/17/2019 - 15:33 Vårt sanne klimaavtrykk Det nasjonale ansvaret er ikke begrenset til nasjonale utslipp, skriver Øyvind Paasche, Are Olsen og Robbie Andrew.

Eystein Jansen er nytt styremedlem i ERC

Eystein Jansen er nytt styremedlem i ERC gudrun fre, 06/28/2019 - 13:21 Eystein Jansen er nytt styremedlem i ERC ERC er forskinga sitt Champions League. Det europeiske forskingsrådet rår over ein pott på kring 13 milliardar euro i perioden 2014-2020.

Lander Crespo disputerer torsdag 27. juni 2019 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: “Ocean-atmosphere interactions in the tropical Atlantic seasonal cycle and multidecadal variability of ENSO”.

Balamuralli Rajasakaren disputerer onsdag 26. Juni 2019 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Carbon Fluxes related to Ventilation and Remineralization in the Nordic Seas and Arctic Ocean"

Ninjalego har landa på Grønland

Ninjalego har landa på Grønland gudrun tor, 06/20/2019 - 10:08 Ninjalego har landa på Grønland Kva gjer ein om ein skal på feltarbeid i fire veker og har to små barn heime? Tar med litt lego, sjølvsagt.

Plussgrader på Grønland slår issmeltingsrekord for juni

Plussgrader på Grønland slår issmeltingsrekord for juni andreas tir, 06/18/2019 - 00:39 Plussgrader på Grønland slår issmeltingsrekord for juni – Det er noko veldig feil når du kan arbeide i t-skjorte midt på Grønlandsisen, seier polarforskar Hans Christian Steen-Larsen.

Signerte samarbeidsavtale med det koreanske polarinstituttet

Signerte samarbeidsavtale med det koreanske polarinstituttet andreas tor, 06/13/2019 - 13:11 Signerte samarbeidsavtale med det koreanske polarinstituttet Oppfordrer til forskningssamarbeid mellom de to institusjonene.

Muliggjør bedre varsler av dårlig vær

Muliggjør bedre varsler av dårlig vær Anonymous (ikke bekreftet) tir, 06/11/2019 - 15:45 Muliggjør bedre varsler av dårlig vær Riktig regnvarsel forutsetter gode klimamodeller. Marie Pontoppidan har forsket på hvor detaljerte modellene må være for å fange opp lokale forskjeller.

Små fossil viser store endringar i havet!

Små fossil viser store endringar i havet! Anonymous (ikke bekreftet) tir, 06/11/2019 - 14:05 Små fossil viser store endringar i havet! Evangeline Sessford disputerar fredag 14.06.2019 for doktorgraden ved Universitetet i Bergen med avhandlinga: «Hydrography in the Nordic Seas During Dansgaard-Oeschger Events 8-5».

I jordbruksesongen i Mali er bøndene avhengig av regn til rett tid. No blir værtenesta yr.no tilpassa for å kunne nyttast i regnsesongen i det afrikanske landet.

Då istida på vestlandet endte

Då istida på vestlandet endte andreas tor, 06/06/2019 - 14:29 Då istida på vestlandet endte Vest-Noreg og Grønland fulgte den same kursen mot slutten av istida. Så delte hendingsforløpet seg i to.

– Midlere breddegrader er et eneste stort kaotisk rot, sier Camille Li.

Golfstrømmen justerer været

Golfstrømmen justerer været ellen.viste@uib.no fre, 05/10/2019 - 15:59 Golfstrømmen justerer været At Golfstrømmen gjør det varmere i Nord-Europa fordi den frakter varmt vann nordover, er velkjent. Ny forskning viser at det varme vannet også påvirker stormbaner så langt unna som Stillehavet.

Går du på videregående skole og har fylt 18 år i august?   Er du student i et klimarelatert fag?   Da kan du få en sponset plass om bord på Statsraad Lehmkuhl på vår seilas fra Bergen til Arendal.

Er du stø på hånden? Test balanseringsevnen din i påsken!