Bjerknessenterets mål er å forstå klima
til nytte for samfunnet.

Kikki Kleiven. Foto: Ronny Setså (geoforskning.no)

Tre fantastiske formidlere

Bjerknessenterets Kikki Kleiven, Helge Drange og Kerim Nisancioglu er blant de nominerte i Morgenbladets kåring av fantastiske formidlere.

Body

– Hvem får dagens studenter til å glemme å sjekke mobilen?

Det er avisen Morgenbladet som spør. De ber sine lesere være med på å kåre ti fantastiske formidlere ved norske universiteter og høyskoler. 

Oppdatert 15. april: 

I dag, en uke etter nyheten om at Kikki Kleiven var blant de nominerte, har hun fått følge av to andre velkjente Bjerknesforskere: Helge Drange og Kerim Nisancioglu. 

Helge Drange er professor ved Geofysisk institutt ved UiB og Bjerknessenteret. 

Kerim Nisanciogu er professor ved institutt for Geovitenskap ved UiB og Bjerknessenteret. 

 

 

 

Kikki Kleiven, førsteamanuensis ved Institutt for Geovitenskap ved UiB, og Bjerknessenteret, er en av de nominerte. I nominasjonen skriver biologiprofessor Lise Øvreås: 

"Helga (Kikki) Flesche Kleiven er klimaforskeren som elsker å formidle klimakunnskap. Hun har et enormt engasjement, er uredd og er svært opptatt av å fylle kunnskapshull innen klimaforskningen. Hun tør å snakke om vitenskap på tv, og samtidig fremstå som en seriøs forsker, og som også ser stor verdi av å formidle til de kommende generasjoner."

Fra havets bunn til ditt klasserom 

Miljøambassadør Marikken Wulf Wathne i Generasjon Grønn har vært på besøk hos Kikki. Les bloggposten fra Realfagskjelleren og laboratoriene!

Lang formidlings-cv

I tillegg til universitetsundervisningen har Kikki Kleiven vært formidler på lærerkurset Klimaklok, og hun er mentor for Generasjon grønn, der studenter skoleres som miljøambassadører. De siste årene har hun holdt 45–60 foredrag i året. 

Om hva som gjør henne til en god formidler, sier Kleiven: 

- Jeg tar få forbehold, jeg snakker et enkelt språk og jeg er optimistisk på vegne av framtiden.

Du kan lese mer om Morgenbladets kåring av fantastiske formidlere her