Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Norce, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Bjerknessenterets forskere driver med mange former for undervisning. Her holder Meike Becker foredrag under klimaseilasen med Statsraad Lehmkuhl fra Bergen til Arendal tidligere i august. Foto: Bjerknessenteret for klimaforskning

Ny runde med klimakurs for alle

Vil du vite mer om klimaendringer? Følg høstens klimakurs på internett.

Neste uke starter UiBs internettkurs om klimaendringer, Causes of climate change. Alle som er interessert i klimaendringer kan følge kurset. Det er fjerde år på rad dette kurset, som er et såkalt MOOC (Massive Open Online Course), arrangeres.

Nytt av året er at kurset er også er en del av UiBs ordinære studietilbud, gjennom det nye tverrfaglige kurset SDG213. SDG213 tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål nummer 13 – å stoppe klimaendringene.

SDG213 ledes av Kerim Nisancioglu ved Bjerknessenteret og UiB og vil ha forelesere fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiB, og fra Norges handelshøyskole. 

Det har vært stor interesse for kurset, som med 55 studenter er fulltegnet. Men nettversjonen kan alle ta. Meld deg på her.