Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Uni Research, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Setter søkelys på klima og konsum

Fredag 19. oktober samarbeider Klimaforum med BIFF og BKK og setter søkelyset på klima og konsum: Ditt eller vårt problem?

Noen mener at redusert forbruk er veien å gå. Andre ser på ny teknologi som løsningen, mens atter andre mener en ny global klimaavtale er det som er viktigst å få til akkurat nå.  

Bergen Internasjonale Filmfestival, Bergen Næringsråd, BKK, Bjerknessenteret for klimaforskning og Bergenscenarier 2020 inviterer til klimadebatt :

Tid:   Fredag 19. oktober kl 1400-1600
Sted: Sophus-salen på Hotel Scandic Bergen City (rett bak Bergen kino).
Påmeldingsfrist: Torsdag 18. oktober

Debattdeltakere

  • Steinar Lem, informasjonsrådgiver i Fremtiden i våre hender.
  • Endre Tvinnerheim, senior analytiker i analyseselskapet Point Carbon.
  • Helge Drange, professor og forskningsleder ved Nansensenteret og Bjerknessenteret for klimaforskning.

Debatt, spørsmål og kommentarer fra salen.

Møteleder: Odd Godal, postdoktor, Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen.

BIFF inviterer naturligvis også til å se på film. Det er satt opp fire filmer i programmet som er bakgrunnsfilmer for denne debatten: Crude Impact, som tar for seg vår avhengighet av olje og hva som vil skje den dagen vi går tom. Everything’s cool, som tar for seg den amerikanske oljeindustriens bruk av PR-rådgivere til å undergrave teorier om drivhuseffekten. Garbage Warrior, som følger arkitekten Michael Reynold sin bestrebelser for å bygge selvforsynte boliger av søppel, som bildekk, tomflasker og blikkbokser. What would Jesus buy, et portrett av pastor Billy og hans medsammensvorne i The Church of Stop Shopping.

Alle filmene vil gå under BIFF, men vi viser Garbage Warrior direkte etter debatten.

Mer informasjon og påmelding her.