Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Uni Research, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Kvotehandel: Løsningen for verden - og for din virksomhet

Torsdag 5. juni setter vi søkelyset på kvotehandel. Hva er kvoter og kvotehandel? Kan kvotehandel løse verdens klimautfordringer? Kan kvoter være noe for deg og din virksomhet?

Program:

  • Velkommen ved Klimaforum.
  • Endre Tvinnereim er senioranalytiker i Point Carbon, og vil fortelle hva en kvote er og hvordan kvotemarkedet fungerer. Point Carbon er et verdensledende selskap innenfor blant annet nyheter og analyser av de globale energi-, gass- og karbonmarkedene.
  • Svenn Rognås, krafthandler i energiselskapet BKK, vil snakke om hvorfor BKK er omfattet av kvotesystemet, og hvordan BKK også prøver å tjene penger på kjøp og salg av kvoter.
  • Audun Garberg, informasjonsrådgiver i Statens Forurensingstilsyn (SFT), vil fortelle om SFTs rolle i det norske kvotesystemet, og hvilke muligheter privatpersoner og enkeltselskaper har til å kjøpe frivillige kvoter for å kompensere for sine klimagassutslipp. SFT planlegger selv å starte salg av slike kvoter.

Møteleder: Harald Schjelderup, Bergenscenarier 2020.
Det vil bli satt av tid til spørsmål og diskusjon.

Lunsj serveres fra kl. 11.15.

Tid: Torsdag 5. juni kl. 1130 – 1300
Sted: Grand Selskapslokaler, Ole Bulls Plass

Påmelding innen tirsdag 3. juni her.

Velkommen til lunsjmøte - fri inngang og åpent for alle!

Klimaforum er et samarbeid mellom Bergen Næringsråd, Bjerknessenteret for klimaforskning og Bergenscenarier 2020.

Mer om klimaforum kan du lese her.