Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Uni Research, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Klimaendringer får store økonomiske konsekvenser

Klimaendringer blir meget betydelige og verden må handle raskt om en skal unngå farlige klimaendringer med store økonomiske konsekvenser.

Det konkluderer en ny rapport som offentliggjøres mandag 30. oktober. Rapporten er forfattet av tidligere sjefsøkonom i verdensbanken Sir Richard Stern på oppdrag fra den britiske regjeringen og skal rapporteres til både statsministeren og finansministeren. Stern-rapporten har særlig sett på de økonomiske konsekvensene av klimaendringer.

- Sir David King, vitenskapelig rådgiver for den britiske regjeringen, uttalte på et møte i Birmingham denne uken at Stern-rapporten var den mest detaljerte økonomiske analyse som noensinne har vært gjennomført, sier Eystein Jansen ved Bjerknessenteret.

Til forskjell fra tidligere analyser konkluderer Stern-rapporten med at de økonomiske konsekvensene ved å la være å gjøre noe med utslippene vil koste samfunnet dyrt.

Kontaktpersoner fra Bjerknessenteret for klimaforskning, som kan kommentere saken:

Eystein Jansen
Direktør ved Bjerknessenteret og hovedforfatter på FNs klimapanels fjerde rapport som publiseres 2. februar 2007.
Telefon: 55 58 34 91/906 18 858.

Helge Drange
Ekspert på globale klimaendringer, og spesielt endringer i havsirkulasjonen.
Telefon 55 20 58 71/977 40 589.