Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Uni Research, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Klimablogg for unge forskere

Mathew Reeve vil hjelpe unge forskere til å bli bedre på å skrive. At det de skriver kan bli lest verden over er bare en bonus.

I januar startet han bloggen Klimasnakk.com . Tanken er at unge klimaforskere skal kunne bruke den til å utfordre og forbedre sine skriveferdigheter.

- Jeg ønsket selv å bli flinkere til å skrive, men jeg ville ikke gjøre det alene. Jeg så fordelen av å ha et nettsamfunn gjennom et online skrivekurs jeg deltok på. Jeg tenkte bloggen kunne bygge videre på den ideen, sier Mathew Reeve, doktorgradsstipendiat ved Uni Klima og Bjerknessenteret.

Mathew Reeve er doktorgradsstipendiat ved Uni Klima og Bjerknessenteret. Han håper mange vil være med på bloggen Klimasnakk.com.

 

Håper på et nettverk som kan vokse
Selv har han skrevet flere blogginnlegg, blant annet om fenomenet isnåler og ett der han sammenligner Hawaii med en elv i en stein . Han er i ferd med å få flere andre unge forskere med seg til å skrive, og har hatt flere inspirasjonsmøter for å få folk til å bidra.
- Jeg ønsker å starte opp et nettverk, og se det vokse videre, sier han.
De som bidrar, kan skrive både om egen forskning, andres forskning eller andre klimainspirerte tema som opptar dem. Målet er at de skal kunne få tilbakemelding på det de skriver, slik at de stadig forbedrer seg.

Søker støtte til bloggen
Reeve er i gang med å søke støtte til videreutvikling av bloggen. På sikt håper han å få opp et system slik at man lett kan gi karakterer til de forskjellige blogginnleggene.
Han tror dørstokkmilen er det største hinderet for dem som vil bidra.
- Det er bare å kaste seg ut i det. Det er veldig skummelt å trykke «publish» første gangen, men føles godt når man har fått et innlegg ut i verden, sier han.
Om andre skulle plukke opp innleggene og lære noe av dem, er det en bonus, mener Reeve.
Han håper forskere fra hele verden vil bidra til bloggen, og at mer erfarne forskere kan stille opp som mentorer.
- Vet du om det finnes tilsvarende blogger som dette?
- Det er som er så kult, jeg tror faktisk ikke det gjør det. På sikt kan vi kanskje utvide bloggen til å kunne handle om andre områder enn klima også.