Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Uni Research, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Hilary Birks er utvalgt som Fellow of the AAAS

Bjerknessenteret gratulerer Hilary Birks med utvelgelsen!


Foto: Gudrun Sylte, april 2014


Å bli utvalgt som “Fellow of the AAAS” er en svært ærefull utvelgelse. Hilary Birks er den tredje fra Noreg, bare hjerneforskerne Per Oskar Andersen (UiO) og nobelprisvinner Edvard Moser (NTNU) har blitt utvalgt tidligere.

 
Birks er utvalgt for sin ekstraordinære bidrag innen kvartær paleoøkologi, særlig innen rekonstruksjon av frostpregede landskap på den nordlige halvkulen, basert på innsamling av fossile pollen og planterester.

– Jeg føler meg svært beæret av denne utvelgelsen. Det er også en ære for Bjerknessenteret, Insitutt for Biologi og UiB, uten dem kunne jeg ikke ha fått utført min forskning og undervisning, skriver Hilary Birks i en e-post og fortsetter:

- Det er også flott at kvartær paleoøkologi har blitt lagt merke til innen vitenskapen på denne måten, det er få av oss som er utvalgt til AAAS, og de som er det er alle amerikanske eller kanadiske. Kvartær paleoøkologi har en lang tradisjon i Bergen som går tilbake til Knut Fægri. Jeg håper at en ny paleoøkologi snart vil bli ansatt på Bio, for å fortsette den lange og verdenskjente tradisjonen for kommende generasjoner.

Hilary Birks er en av dem som var med å grunnlegge Bjerkenssenteret tilbake i år 2000. I april i år ble hun professor emerita, og selv om hun er fritatt fra undervisningsplikten, fortsetter hun forskningen sin.

Les også: Festseminar for Hilary Birks.


Vi gratulerer Hilary med en flott fjær i hatten!