Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Uni Research, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Mathew Reeve in the phd promotion

- Bedre kommunikasjon gir bedre forskning

Mathew Stiller-Reeve hadde en klar melding i sin tale i den tradisjonelle doktorpromosjonen.  

Klimaforsker Mathew Stiller-Reeve ved Uni Research og Bjerknessenteret fikk æren av å tale på vegne av de nye doktorandene i årets doktorpromosjon forrige fredag.  

I løpet av vårsemesteret har 141 personer avlagt sin doktograd ved Universitetet i Bergen. Dette ble for første gang markert i universitetets nye aula. 

Talen (på engelsk) 2:03:30 i filmen fra promosjonen. 

Stiller-Reeve brukte anledningen til å utfordre universitetet til å utvikle og tilby kommunikasjonstrening til hele universitetet. 

– Jeg har forstått at å kommunisere forskningen vår er en uhyre viktig del av hele prosessen. Mens problemene i verden blir stadig mer komplekse, blir det enda viktigere at kunnskap går på tvers av fagdisipliner. Og når forskningen vår blir tverrfaglig, blir det enda viktigere hvordan vi snakker om den, sa Stiller-Reeve.

– Å lære det grunnleggende tar ikke mye tid. Men nå mer enn noensinne er denne kunnskapen essensiell for forskningens fremtid. Desto bedre studentene er til å kommunisere, desto bedre vil forskningen vår bli.

Les hele saken på universitetet sine nettsider

 

Mathew Stiller-Reeve disputerte for doktorgraden om monsunen i Bangladesh i februar i år. Han er også primus motor for kommunikasjonsprosjektet ClimateSnack