Gå til hovedinnhold

Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Uni Research, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Geofysisk institutt. Foto: UiB 

Avspark for energiforskning

Den nye energi-laben på UiB er et forum for å utvikle energiforskningen. 

Den nye energi-laben skal være en samarbeidsarena for forskning på fornybare energiformer. T

Peter Haugan, professor ved Geofysisk institutt og Bjerknessenteret skal lede den nye energi-laben. Tirsdag kunne rektor erklære den nye energi-laben for offisielt åpnet for inviterte gjester i auditoriet på GFI.  

– Vi skal få en systematikk på satsningen vår på energi. Da er det viktig å koordinere og samarbeide, sier Haugan til Sysla.no

Det Geofysiske institutt har fornybar energi som et prioritert område på tvers av disipliner. I høst vedtok UiB å opprette et nytt satsningsområde på klima og energiomstilling.  

Energi-laben har ukentlige lunsj møter på GFI, og er åpen for  alle som er interesserte på GFI og utenfor. Målet er et samarbeidsområde for tilbakemeldinger og diskusjoner rundt pågående forskning og ideer for ny forskning, i tillegg til nye forskningsresultater og muligheter for nye forskningsprosjekter. 

– Vi vil ikke begrense oss til spesielle energiformer, men vi har mest erfaring med vind, vann og sol, sier instituttleder Nils Gunnar Kvamstø til sysla.no