Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Uni Research, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet. 

Den niende ACDC-sommerskolen vil bli hold på Rondvassbu i Rondane nasjonalpark. Foto: Øyvind Paasche

Sommerskole om sommer og vinter

Bli med til Rondane for å studere den største gjentagelsen i jordens klima: sesongsyklusen. 
 

Forskjellen mellom sommer og vinter er like stor som forskjellen mellom en istid og en mellomistid. Sesongsyklusen er den største variasjonen i jordens klima og har en enorm påvirkning på fordelingen av energi, på geografiske variasjon i klima og på økosystemer. Disse endringene er ikke konstante, og på lange tidsskalaer endrer også sesongsyklusen seg. 

Dette gjør sesongsyklusen til et perfekt tema for den niende sommerskolen Advanced Climate Dynamics (ACDC), som vil finne sted i Rondane nasjonalpark 11–22. september 2017. Rondane er Norges eldste nasjonalpark, kjent for vakkert landskap og med interessant geologi og klima. 

Vi oppfordrer erfarne ph.d.-kandidater og postdoktorer til å søke. Søknadsfristen er 10. mars 2017. Du finner mer informasjon her.

Emnet kobler observasjoner fra nåtiden, klimamodeller og paleodata. ACDC vil samle studenter fra alle disse områdene, sammen med noen av temaets flinkeste forelesere. En todagers feltekskursjon er en del av kurset. 

Advanced Climate Dynamics Courses er en serie årlige sommerskoler arrangert av Bjerknessenteret for klimaforskning og Universitetet i Bergen i samarbeid med University of Washington, Woods Hole Oceanographic Institution, Harvard University og University of Texas at Austin. 

Filmen under viser ACDC-sommerskolen i 2014, da den ble holdt på Grønland.