I avhandlingen sin knytter Gleixner forutsigbarheten av etiopisk nedbør i sommersesongen, og en fremtidig reduksjon i tropiske sykloner til endringer i walkersirkulasjonen. Walkersirkulasjonen er et atmosfærisk sirkulasjonsmønster som dannes av forskjeller i overflatetemperatur fra øst til vest, og som strekker seg over tropene. Det mest kjente eksemplet på endringer i walkersirkulasjonen er El Niño-fenomenet, som er relatert til en svekkelse av walkersirkulasjonen over det tropiske Stillehavet. Endringer i walkersirkulasjonen har sterk påvirkning på tropiske områder, hvor økonomisk ustabile land er spesielt utsatt for naturkatastrofer og klimaendringer.
Observasjoner viser at sommeren i Etiopia er tørrere når det er uvanlig varmt i Stillehavet. Ved hjelp av klimamodeller har Gleixner studert denne sammenhengen, og funnet at denne type endringer i walkersirkulasjonen om sommeren danner ugunstige forhold for nedbør i Etiopia. Siden klimamodeller kan forutsi temperaturen i Stillehavet flere måneder i forveien, kan sammenhengen mellom endringer i walkersirkulasjonen og temperaturen danne et grunnlag for å kunne predikere etiopisk nedbør. De fleste modeller forutsier imidlertid etiopisk nedbør dårlig, hovedsakelig fordi de ikke simulerer koblingen mellom etiopisk nedbør og walkersirkulasjonen.
I tillegg analyserte Stephanie modellsimuleringer for klimaendringer med særlig fokus på å finne endringer i tropiske sykloner. Hennes resultater tyder på at en svekkelse av walkersirkulasjonen kan begrense dannelsen av sykloner på den sørlige halvkule i løpet av det 21. århundre.