Bjerknessenteret for klimaforskning er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Norce, Nansensenteret og Havforskningsinstituttet.

Statsraaden i Østersjøen i 2007. Foto: Bruno Girin - "Hoisting the Royal Yard" on flickr via Wikipedia

Vi seiler til Arendalsuka

Bli med på klimatokt med Bjerknessenteret fra Bergen til Arendal 8.–11. august

Vi er en vannkraftnasjon og en storeksportør av olje og gass, kan vi også bli ledende på havvind?

Bli med i diskusjonen om klima og energi i framtidens Norge, mens vi sammen seiler til Arendal

Opplegget:

Vi inviterer med oss dagens og morgendagens ledere i et bredt næringsliv og kunnskapsmiljø på Vestlandet til en vinddrevet seilas om bord på Statsraad Lehmkuhl. Vi kaster loss i Bergen torsdag ettermiddag og går for fulle seil til Arendal. Alle toktdeltakere vil gå vakter om bord på Statsraaden, fordelt på ulike vaktlag.

Vi legger opp til en fellessamling fredag og lørdag og gruppearbeid utenom.

• Direktør ved Bjerknessenteret Tore Furevik presenterer klimautfordringene vi står overfor.
  • Finn Gunnar Nielsen, leder for havvindsenteret ved Universitetet i Bergen, og representanter fra BKK diskuterer fremtidens energiproduksjon og energibehov.

Vi har også med oss forskere som i tett samarbeid med næringslivet jobber med å anvende ny kunnskap og nye metoder innen klimavarsling til nytte for samfunnet som helhet.

Sammen vil vi diskutere utfordringer, dele kunnskap og finne løsninger på den nødvendige omstillingen norsk samfunn må gjennom. Resultatene presenterer vi søndag før vi ankommer Arendal.

Her melder du deg på

Avgang Bergen torsdag 8. august kl 18.00

Ankomst Arendal søndag 11. august ca kl 1600

Pris 3500,- per person inkl måltider

Kjenner du noen ungdommer som burde bli med?