Bjerknessenterets mål er å forstå klima
til nytte for samfunnet.

#RealfagUiB og Bjerknessenteret: en liten podcastserie med store klimaspørsmål!

Podcast: UiB-studenter stiller klimaforskere spørsmål!

#RealfagUiB og Bjerknessenteret presenterer en liten podcastserie med store spørsmål!

Body

I samarbeid med det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har UiB-studenter stilt klimaspørsmål til bergensforskere om matematikk, geovitenskap, energi, fysikk og havbruk. Resultatet er fem lunsjpodcaster hvor du får svar på klimaspørsmålene du lurte på, og kanskje noen du ikke visste du lurte på! 

Hva har matematikk med klima å gjøre, og hva er klimarisiko? Forsker ved Bjerknessenteret og NORCE Marie Pontoppidan blir spurt ut av matematikkstudent Johanne Holmøy.

Hva er fortidsklima og hva kan det si oss om klimaet i fremtiden, eller i dag? Direktør for Bjerknessenteret for klimaforskning Kikki Kleiven blir spurt ut av geostudentene Stine Gregersen og Natalie Blindheim.

Hva er forskjellen på vær og klima og hvor lenge har vi visst at global oppvarming er en greie? Forsker ved Bjerknessenteret og UiB, Helge Drange, blir spurt ut av energistudentene Ida Louise Mortensen og Ann Louise Egelandsdal.

Hva er CO2, og hvordan kan vi fange og lagre CO2? Og hjelper det egentlig mot global oppvarming? Forsker ved UiB Martin Fernø blir spurt ut av fysikkstudent Anne-Line Sørberg. 

Hva er egentlig en merd og hva er koblingen mellom fisk og klima? Forsker ved Bjerknessenteret og Havforskningsinstituttet Frode Vikebø blir spurt ut av fiskehelsestudent Anna Nygård Johansen og havbrukstudent Christina Ingdal.