Bjerknessenterets mål er å forstå klima
til nytte for samfunnet.

Klimaforsker Helge Drange mener at den norske klimapolitikken overhodet ikke er i tråd med togradersmålet. Foto: Eivind Senneset

Podcast: Helge Drange og varmen i havet

Hør UiB sin nye podcast med professor Helge Drange forteller om varmen som ligger skjult i havet og hvorfor sjefene i oljeselskapene ikke bør sove godt om natten. 

Body

Av Hilde Kvalvaag, kommunikasjonsavdelingen UiB

I fire podcaster frem mot klimatoppmøtet i Paris vil Universitetet i Bergen drøfte de store utfordringene forskerne og verden står overfor i årene fremover.

Podcastene vil bli lagt ut ukentlig og vil vise bredden i klimaforskningen ved Universitetet i Bergen (UiB). I podcastene møter du UiB-forskere fra ulike forskningsfelt som geofysikk, økonomi, lingvistikk og sammenliknende politikk. Forskerne vil blant annet fortelle om hva de forventer seg av Paris-møtet.

I den første podcasten forteller klimaforsker Helge Drange om varmen som ligger skjult i havet og om hvorfor sjefene i oljeselskapene ikke bør sove godt om natten:

I den andre podcasten snakker samfunnsøkonom og tidligere vismand i Danmark, Eirik Schrøeder Amundsen, om klimakrisen i et økonomisk perspektiv.

I den tredje episoden hører vi professor i fransk, Kjersti Fløttum, snakke om språk og holdninger til klimatrusselen.

I den fjerde podkasten hører vi professor Lise Rakner snakke om klima, medier og politikk:

Hilde Kvalvaag og Tane Holm Høisæter er ansvarlig for podcastene som produseres av Kommunikasjonsavdelingen. Serien om klima vil følges opp av nye podcast-serier i 2016.